24 Ağustos 2016 Çarşamba

Zirkonyum Dis Kampanyasi Zirkonyum dis 500tl

Zirkonyum Diş Kaplama Diş Nedir?


Zirkonyum porselenlerin en büyük farkı, diş dokuları ve diş eti ile olan mükemmel uyumludur.
Zirkonyum diş kaplamaları ile, porselen metal destekli porselenler arasındaki bu belirgin farklar nedeni ile zirkonyum porselenlerin tercih edilmektedir. Özellikle sağlığı ve estetiği bir arada isteyen hastaların tercihi olan metal desteksiz zirkonyum porselenler daha uzun ömürlü olabilir.
• Zirkonyum ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer estetik oluşturur, çok iyi yapılmış olan metal destekli porselenlerde bile bir matlık ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde zirkonyum tercih edilir.
•Porselen yüzeyleri son derece pürüzsüz olacağı için sigara ve benzeri sebeplerden kaynaklanan lekelenmeleri ve diş taşı oluşumlarını minimuma indirir.
• Metal destekli porselenler bazı ışıklarda ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Zirkonyum da ise aynı doğal diş gibi her türlü ışığı geçirirler.
• Kahve, çay, sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmez.
Alt yapısında metal olmadığı için kuron – diş eti hizasında koyu renk bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanır.
Estetik diş tedavileri lamina diş beyazlatma ve empress diş tedavileri hakkında size özel tedavi planı için sizi bekliyoruz.

1 Ağustos 2016 Pazartesi

Estetikchi'de Yüz Dolgusu Kampanyası Juvederm Dolgu hyaluranic acid



   
Yüz dolgusu nedir ? Dolguyla Yüz Estetiği Nasıl yapılır ?

Aslında pek çoğumuz artık bu konularda bilgi sahibiyiz ancak burada kısaca anlatmak gerekirse, vücuda uyumlu olan bir maddenin dokuya verilmesiyle, dokuya hacim kazandırılması ve kırışıklıkların ortadan kaldırılması işlemidir. Yüz dolgularını muayenehane koşullarında ve özel soğutucular yardımıyla hastanın neredeyse hiç ağrı hissetmemesini sağlayarak gerçekleştirebiliyoruz. İşlem çok ince ve özel uçlu kanüller yardımıyla uygun doku katmanına dolgunun verilmesiyle gerçekleştiriliyor. İşlemden sonra hafif bir kırmızılık ve şişlik olabiliyor ancak 2-3 saat içerisinde tamamen normale dönüyor hatta pek çok hastada her hangi bir kırmızılık yada şişlik dahi oluşmuyor.

İşlem aslında bir yüz şekillendirme işlemi yani bir nevi yüz estetiği yapıyorsunuz ?
Bu nokta önemli bir zihniyet farklılığını yansıtmaktadır dolguyla yüz estetiği uygulamalarında. Pek çok hasta ve hekim tarafından Dolgu uygulaması sadece bir bölgedeki kırışıklığın açılma işlemi olarak algılanmaktadır, durum böyle olunca da siz yüzün sadece bir bölümünü düzeltmiş olursunuz o kadar. Oysaki yüze bütüncül bir yaklaşım yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi dolguyla yüz estetiği içinde temel prensip olmalıdır. Yani sadece burun kenarı kırışıklığını düzelttiğiniz bir hastada göz altı çukuru derinleşmişse, elmacık kemikleri ve orta yüz volümü azalmışsa, yanaklar çökmüşse istediğiniz gençleşmeyi maalesef elde edemezsiniz. Dolayısıyla dolgu ile yüz gençleştirme isteyen bir kişide ben tüm yüzdeki volüm kaybını, bozulan oranları, sarkmaları değerlendiririm ve bunların düzeltilmesi için hastama bir plan hazırlarım. Bu plan içerisinde kişisel taleplerde dikkate alınarak bazı eklemeler, yada çıkarımlar veya uygulanacak dolgu miktarlarında değişiklikler yapılabilir elbette. Örneğin bazı hastalar elmacık kemiğinin dolgun olmasından hoşlanırken, bir diğeri elmacık kemiğine yapılacak dolgunun sadece sarkan yüzü yukarı alacak miktarda ve doğal olmasını talep edebilir, dolayısıyla beklenti analizi en az mevcut problemlerin analizi kadar önemlidir.

Dolguyla yüz estetiği uygulamasında neler yapabiliyorsunuz ?

Bugün artık inanın dolgu ile neredeyse bir yüzde cerrahi olarak yapabileceğimiz çoğu şeyi yapmak mümkün. Düşünsenize bir hastanın burun şeklini, çene ucu görünümünü, elmacık kemiğinin dolgunluğunu, göz altı çukurları, yanak çöküntülerini, şakak çöküntülerini dolgu ile gidermek mümkün. Yani 10 dk.’lık bir uygulama ile yüz hatlarını değiştirmek, yüzünüzdeki orantısızlıkları gidermek veya yaş ile ortaya çıkan hacim kayıpları, çukurlaşmalar, kırışıklıklar ve sarkmaları tamamen giderebiliyoruz. Örneğin profil görünümünden hoşlanmayan bir hastanın görünümünü burun dolgusu ve çene ucu dolgusu ile düzelttikten sonra fotoğrafını çekip kendisine gösterdiğinizde, hayretle ve büyük bir mutlulukla kliniğimizden ayrıldıklarına çokça şahit olmuşumdur.

Hastalar estetik dolgu uygulaması yaptırırken nelere dikkat etmeliler ?

Bu noktada 2 önemli şey var dikkat edilmesi gereken; bir tanesi tabi ki doğru Merkez seçimi. Burada estetik dolgu uygulamasının sadece bir enjeksiyon olmadığını anlayabilirsek, Merkez seçiminin niçin önemli olduğunu da kavrayabiliriz. Enjeksiyon bir teknisyenlik işidir oysaki burada bahsettiğimiz şey, bir “Yüz Gençleştirme” ve “Yüz Güzelleştirme” cerrahisi ile yapılabilecek şeylerin “Yüz Dolgusu” uygulamaları ile gerçekleştirilmesidir. Dolayısıyla bunu yapacak merkezin yüz anatomisini çok iyi bilmesi, yüzdeki estetik oranlara hakim olması gerekir. Sadece bunlar yeter mi, tabi ki yetmez, bunların yanı sıra merkezin estetik görüsü ve uygulama becerisi de önem kazanır. 

Diğer önemli nokta ise kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi, gerek hastanın güvenliği gerekse dolgunun kalıcılığı açısından hastaların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. İşlem öncesi mutlaka kullanılacak dolgu malzemesinin markası ve güvenilirliği ile ilgili bilgi talep edilmelidir. Hatta piyasada güvenilebilecek 3-4 dolgu malzemesi dışındaki dolguların kullanımına onay vermemeleri gerekir.

Estetikchi'de Botox Kampanyası Dysport-Allergan Botoks Botolinium Toxin



                 

Yaşlanma, stres, güneş etkileri, sigara, hava kirliliği, menopoz gibi daha pek çok faktör hücre düzeyinde serbest radikallerin üretimini hızlandırarak ciltteki kırışıklıkları arttırmaktadır. Yaşlanma kaçınılmazdır, ama etkilerini azaltmak ve geciktirmek kişilerin kendi elindedir.


Botoks nedir?
Botoks; "Clostridium botulinum" isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Bu protein, aslında çok uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla ise 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.

Botoks; orta ve derin kırışıklıkları gidermede cerrahi olmayan, kozmetik bir ürün olarak kabul edilmektedir.

2002 yılında Amerikan Gıda ve İlaç yönetimi Kurumu (FDA) tarafından kozmetik kullanımına onay verilmiştir. Şu ana kadar yalnızca ABD’de bir milyon uygulama yapılmıştır.

Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Topluluğu tarafından ise Botoks, 2002 ve 2003 yıllarında hekimlerin uyguladığı cerrahi ve cerrahi olmayan kozmetik işlemler içinde "en popüleri" olarak değerlendirilmiştir.

Hangi durumlarda botoks kullanılır?

Nörolojide spastik kas problemlerinin giderilmesinde ve şaşılık gibi göz hastalıklarının tedavilerinde yıllardır uygulanmaktadır.


Kozmetik dermatolojide ise özellikle cilt kırışıklıklarının azaltılması ve bazı kişilerde daha sık olarak görülebilen aşırı terlemelerin (Hiperhidrosis) giderilmesi amaçları ile kullanılmaktadır.

Botoks nasıl etki eder?

Dinamik çizgiler, yüz ifade çizgileridir; mimik hareketleri sırasında (kaş çatma, konuşma, gülme…) cilt altındaki küçük kasların kasılmalarıyla oluşur. Bu kasların kasılması zamanla cilde yerleşerek kalıcı çizgi ve kırışıklıkları oluşturur.

Botox, enjeksiyon yapılan bölgede sinirlerdeki geçişi bloke edip "kas kasılmasını engelleyerek" buradaki derinin gerginliğini sağlar


Bu çizgiler erken dönemde botox tedavisiyle düzeltilebilir. Zamanla çizgiler derinleşir tek başına botoks tedavisi yeterli düzelmeyi sağlayamaz başka ek tedaviler uygulanır.(lazer, peeling, dolgu maddesi enjeksiyonu…)


Botoks kimlere uygulanabilir?


18-65 yaş arası herkese uygulanabilir. Özellikle yüz ve boyundaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Gebe ve emzirenlerde ise uygulanması önerilmez.

Botoks nasıl uygulanır?

Botoks tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız bu tedaviyle ilgili beklentilerinizi ve endişelerinizi doktorunuzla paylaşmalısınız. Doktorunuz bu tedaviyle alacağınız sonuçları sizinle paylaşacak böylece tedavinin başarısı sağlanacaktır. Her hastanın tedavisi kendi kas yapısına ve cilt özelliklerine göre planlanır.

İşlem öncesinde lokal anestezik bir krem sürülebilir.

Kişinin kas yapısı göz önüne alınarak belirlenen kırışıklık noktalarına çok ince uçlu iğnelerle küçük dozlarda enjeksiyon yapılır.


Tedavi genelde 10-15 dakika sürer ve uygulama sırasında minimal rahatsızlık hissedilir.


İlaç, yalnızca enjekte edilen bölgede etkilidir genel dolaşıma karışmaz.


Uygulamadan sonra iki hafta içinde beklenilen etki başlar.


Botoks en sık hangi bölgelere uygulanır?




Alındaki yatay çizgiler

İki kaş arasındaki çizgiler

Göz çevresi çizgileri

Ağız çevresindeki çizgiler

Boyun çizgileri


Botoks sonrası hasta ne zaman normal aktivitesine döner?

Hasta enjeksiyon sonrası normal aktivitesine hemen dönebilir.


Botoksun etki süresi ne kadar devam eder?

Botox tedavisi 6 aylık bir düzelme sağlar. Uygulamalar tekrarlandıkça bu sure 8-10 aya kadar çıkabilir.

Botoks tedavisine başladıktan sona devam etmek zorunda mıyım?




Botoks tedavisine başladıktan sonra devam etmek zorunda değilsiniz tedavinin etkisi geçtikten sonra bile çizgiler uzun bir sure eski yoğunluğuna dönmez.

Uygulamalara devam edilirse giderek daha başarılı sonuçlar alınır. Çizgiler giderek hafifler ve yenilerin oluşması engellenir. Cilt eskiye nazaran daha iyi bir görünüm kazanır.


Botoks yaptırdığımda yüzümde doğal olmayan bir ifade olur mu?

İlk kez botoks yaptıran hastaların en sık sordukları sorudur. Bu konudaki endişenizi doktorunuzla paylaşırsanız tedavi dozlarınız buna göre düzenlenecek ve son derece doğal genç bir ifade sağlanacaktır.


Botoks tedavisine erken yaşlarda mı geç yaşlarda mı başlamak daha doğrudur?


Bu tedaviye başlanamak için özel bir yaş yoktur. Kişinin kas ve cilt yapısına göre çok erken yaşlarda uygulama ihtiyacı doğabileceği gibi çok daha ileri yaşlarda bu ihtiyaç olmayabilir.




Çizgilerin yeni başladığı dönemde botoksla çok iyi sonuçlar alınırken daha oturmuş çizgilerin tedavisinde tek başına botoks yeterli olmamakta dolgu maddesi enjeksiyonu, lazer ve peeling tedavileri gerekmektedir. Bu nedenle erken başlanan tedavilerle daha başarılı ve doğal sonuçlar sağlanır.

(Aşağıdaki resimlerde botoks öncesi ve sonrası dönemdeki ciltteki görünüm izlenmektedir)


Botox uygulamasının riskleri nelerdir?

Bu konuda eğitim almış uzman kişiler tarafından uygulandığında işlemin riskleri yok denecek kadar azdır.

Uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık, baş ağrısı, nadiren grip benzeri şikayetler olabilir. Tedavi sonrası uygulama yapılan bölge ovuşturulmamalı, baş dik tutulmalı, ağır egzersizden kaçınılmalıdır.


Bu problemin çözümünde aşırı terlemenin olduğu bölgeler tespit edilerek, cilde ince iğnelerle küçük dozlarda botox enjeksiyonu yapılır.

İşlem süresi ortalama 15 dakika’dır.

Tedaviyi takiben 1 hafta içinde etki başlar ve genelde 6- 9 ay devam eder.